Het DROGEN van Vliegen

De zomer is de tijd om met de DROGE vlieg te vissen. Maar na de vangst van een vis is de vlieg nat en zit  onder het slijm en (soms) onder het vuil. We moeten de vlieg vervolgens schoon en droog maken om opnieuw te kunnen gebruiken. We pakken de vlieg tussen duim en wijsvinger en maken deze onder water goed schoon. De “droge” vlieg ziet er hierna uit als een hopeloos geval, maar niet getreurd.

We gaan de vlieg drogen. Ik noem wat technieken. Probeer in de praktijk wat het best bevalt. Zakdoek, papieren tissues, amadou, poeder, elastiekje aan het vliegvest (gezien bij een vismaat), enz. enz. Welke combinatie je ook kiest, er zullen altijd wel “valse” worpen nodig zijn om de veren weer hun oorspronkelijke unieke vorm en veerkracht terug te geven. Ik gebruik zelf graag Amadou, maar dat zegt in feite niets ! Zoveel hoofden, zoveel zinnen ! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Mvg Ad

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *