Vliegenlijnen

Ik vis graag met mijn oude Garbolino midflex hengel, type Sorgues, 8.6 ft – 4/5 gr. Welke b.v. drijvende vliegenlijn kan ik dan gebruiken ? Dat hangt er een beetje van af. Delicate presentatie v.e. droge vlieg ? Ik kies dan voor een DT 4 gr. Gemiddeld gebruik en meestal adequaat ? WF 5 F. Wil ik wat extra ver werpen ? WF 6 F.

Mijn Hardy Marquis 4 gr. 229 cm. is mijn pride and joy. Deze fantastische hengel (een waarde-oordeel ik weet het) is als het ware gemaakt voor een DT 4 gr. Zo zie je maar. Niet zomaar kopen, maar eerst van tevoren eens goed uitproberen. Een collega vliegvisser wil je best helpen ! Denk hierbij aan de instructeur, die de werplessen verzorgt binnen je vliegvisvereniging.

Succes !

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *