Veertje aan het Vliegvest

Een “droge vlieg” wordt eens nat. Dat is onvermijdelijk. Hoe kun je vliegen weer droog maken ? Ik zag een prima oplossing bij mijn vismaat Taeke van der Zee. Hij gaf mij toestemming zijn methode te publiceren op mijn blog.

Aan het uiteinde van het stalen veertje (eertijds elastiekje) brengen we de haak met vlieg aan. De haak met vlieg blijft hierbij gewoon vastzitten aan de lijn. Nu rekken we het veertje wat uit door met de hand aan de lijn te trekken, waardoor we enige spanning op het veertje brengen en houden.

Vervolgens bewegen we het veertje schoksgewijs heen en weer met de andere hand. Hierdoor wordt de vlieg als het ware droog “gecentrifugeerd”. Uit ervaring kan ik zeggen, dat het uitstekend werkt. Taeke bedankt voor je bijdrage !

Ik zie uit naar jullie reacties, want er zijn meer wegen, die naar Rome leiden. Bovendien ben ik meer dan benieuwd naar jullie ervaringen !

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *