Beekvliegen

BLACK GNAT PARA

Niet iedereen is in de gelegenheid om wekelijks in het buitenland te vissen, waar je mooie forellen kunt vangen. Forellen, die soms wel tweemaal zo groot zijn als de voorntjes (blankvoorn, rietvoorn, kopvoorn) in de Limburgse beken. De voorntjes, die ik op de beken vang zijn gemiddeld < 15 cm en daar moet ik tevreden mee zijn. Het water in de beken stroomt meestal heel langzaam en de vis heeft ons al snel gezien en is weg. Zo gemakkelijk is het nog niet, dat vissen in de Limburgse beken !!!

Hierna noem ik enkele “droge” vliegen, waarmee ik in de maand juli op de beek vis : Wit Motje, Soldaatje, Mier, Haft, Longhorn (Sedge), Caenis, Black Sedge, Black Gnat (Klein).

Waar ik het meeste mee vang ? Laten we eerlijk zijn, zonder enige twijfel toch met nimfjes. Gelukkig doet de droge Black Gnat het van tijd tot tijd ook goed.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *