Kleuren van Vliegen

Vliegen kunnen alle kleuren van de regenboog hebben. De vraag rijst dan, moet ik zoveel kleuren binddraad, dubbing, enz. enz. kopen ? Ik dacht het niet ! Kees Ketting gaf in 1983 al aan, dat – naar zijn mening – voor het vissen in NEDERLAND, (grosso modo) drie kleuren voldoende zijn :

1. zwart 2. bruin 3. groen

Voor gebruik in de ARDENNEN en de EIFEL heb ik jaren geleden een literatuuronderzoek gedaan en  natuurlijk geput uit ervaringen van anderen. Dit lijstje ziet er iets anders uit :

1. zwart  2. grijs  3. (rood)bruin  4. olive   5. geel

Met drie tot vijf kleuren komen we dus een heel eind ! A propos : rood gebruiken we als signaalkleur !

Dat sommige vliegbinders zoveel verschillende kleuren bindmaterialen hebben is een ander verhaal. Vliegbinden is een aparte hobby binnen het vliegvissen. Voor het vissen zelf heb je echt niet zoveel kleuren nodig !

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *