Beekhaftjes

Beekhaft Emerger # 18             Gebonden en Foto : Ad Hoogenboezem

Kleine eendagsvliegen worden ook wel haften genoemd. De soort, die in Nederland het meest voorkomt is de Cloeon Dipterum. Deze soort brengt twee generaties per jaar voort – een in mei/juni en de tweede in aug/sept. Het is een klein insect van 6-8 mm. De staartjes van de dun/spinner zijn 13-17 mm lang.

De Cloeon Dipterum wordt in het Engels “Pond Olive” genoemd en is zonder twijfel de belangrijkste van alle “Upwinged Flies”. Als je in de beek gaat vissen van mei tot september is het verstandig een imitatie bij je te hebben.

Mijn favoriet staat op de foto. Het is een emerger gebonden op een Klinkhamer # 18.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *