Zwarte Vlieg

De “Zwarte Vlieg” is eigenlijk een muggesoort en geen vlieg. De Nederlandse naam luidt Marcus-haarmug (Bibio Marci). De Fransen hebben het over de “Mouche Noire”, en die lijkt er op. Het zijn echte voorjaarsinsecten, die vooral op bloemen en vruchtbomen vliegen. De lengte varieert tussen 11-16 mm. Zij komen voor in de maanden april en mei. De Bibio Marci moet niet verwisseld worden met de talrijke zwarte mugjes, die vrijwel het GEHELE JAAR voorkomen. Deze zijn veel kleiner, maar – naar ik meen -wel familie. Ik gebruik als imitatie mijn eigen Black Gnat Para gebonden op haakjes #18-20.

Zwarte vliegjes kun je beter in je vliegendoos hebben zitten, want hoe vaak zie je ze niet boven het water vliegen. A propos. Gnat betekent mug of midge.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *