Rietvoorn 2

Vrijdag 13 augustus 2021 late namiddag, was voor mij een succesvolle visdag. In korte tijd ving ik op een droge BWO een zestal rietvoorns, w.o. een drietal van > 20 cm. Dat is tegenwoordig op de beek al een mooie rietvoorn. Vroeger, ja !

Hoewel ik vrijwel zeker wist, dat ik een BWO moest kiezen, heb ik met meerdere droge vliegen gevist,  met verschillende kleuren. Het was opvallend, dat ik alleen met een BWO in de juiste kleuren olive (lijfje) en grijs (thorax) vis heb gevangen. Voor mij geen verrassing. Het is immers BWO tijd. Toch zijn er nog altijd mensen, die beweren, dat vissen kleurenblind zijn. Onbegrijpelijk, omdat wetenschappelijk al lang is vastgesteld, dat vissen kleur kunnen onderscheiden.

Stultorum infinitus est numerus

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *