BWO Nymph

Gebonden en Foto : Ad Hoogenboezem

Met de BWO Nymph (Ephemerella Ignita) kunnen we fijn en lang vissen op beken en rivieren. Vanaf mei tot september, d.w.z. vijf maanden en dat is best wel lang. Mijn vlieg van de maand augustus is ook een BWO, maar dan wel de droge vlieg. Je kan de BWO Nymph ook als Beekhaft nimf gebruiken, naast de zeer bekende en voortreffelijke Pheasant Tail.

Ik bind deze eenvoudige nimfjes 16-18 met een staartje van fazant en het lijfje en de thorax met konijn dubbing, resp. brown-olive en donkergrijs. De kleur van het tungsten kopje varieert. Ik gebruik zilver-, koper- en goudkleur door elkaar. Mijn voorkeur gaat uit naar de haakgrootten 16-18, maar 12-14 moet je ook zeker bij je hebben. De grotere haken dub ik met haas i.p.v. konijn. Haas is wat grover.

Soms vang je met grotere haken toch wat grotere vissen. Niet overal en altijd, maar toch !!!

Succes !

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *