Haakje # 30

Dit is best een kleine haak < 3.5 mm. Niet iedere BEK van iedere vice is geschikt om met deze haakjes comfortabel te binden. Ik geef dan ook de voorkeur aan een speciale uitvoering voor het binden van “small flies”.

Het betreft hier de Midge-Jaws van Jay Smit uit Zuid-Afrika. Jay heeft voor mij enige jaren geleden een speciale aanpassing gemaakt om de midge-jaws te kunnen gebruiken in combinatie met mijn Regal SS Medallion Vice. De kleine bek (zie foto) staat onder een hoek van ca. 45 gr. Wat opvalt is de optimale bereikbaarheid van alle kanten en de ruimte, die overblijft om de materialen in te binden. Klasse !

Door een speciale constructie van Jay, de zgn. goose neck, beschik ik ook over “true inline rotating”. Het  betekent, dat bij rotatie het haakje op dezelfde plaats blijft. Dat heeft significante voordelen, waarop ik nu niet in kan gaan.

Het binden er mee – vanaf # 16 tot # 30  is een waar genoegen !

P.M.  Het is niet ongebruikelijk om meerdere vices te hebben. In het binderswereldje ken ik binders, die een speciale vice hebben om echt grote streamers te binden en anderen om zalmvliegen te binden, enz.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *