Maaswol

Toen ik destijds – al weer jaren geleden – op zoek was naar Killer Bug wol kwam ik bij toeval op het spoor van Maaswol/Scheepjeswol. Maaswol is dun en samengesteld uit twee strengen (two strands) en lijkt op Uni-Yarn. Ik heb over Maaswol Buzzers samen met Leon Links een artikel geschreven in de Nederlandse Vliegvisser – Zomer 2020 – nr. 133.

Ik gebruik geen dikke wol, omdat de lijfjes van mijn nimfjes # 16-18-20 dan te “propperig” worden. Maaswol is goedkoop en voor weinig eurocenten kun je heel wat nimfjes binden. Bijkomend voordeel is het feit, dat het binden “simple comme bonjour” is. Maaswol wordt nog regelmatig te koop aangeboden, maar je kan ook eens rondvragen bij vrouwelijke kennissen. De kaartjes zitten nog in menige naaidoos verscholen. Ik meen, dat het vroeger stopwol genoemd werd en toen gebruikt werd om “te mazen” en/of kousen “te stoppen”.

Voor het binden van echte “small flies” gebruik ik Mouline Special – DMC 25, in vele kleuren.

Dat is echter een ander verhaal !

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *