Forel Meerheuvel

De Meerheuvel in Dilsen-Stokkum (Belgie) is een waar vliegvisparadijs. Je kan er vissen op het water met een  belly boat, visboot of vanaf de oever. Het is een diep helder water tot wel 25 meter. Je treft daar een prachtig bestand aan met grote, krachtige regenboogforellen en bruine forellen.

Ik ving deze regenboog vanaf de zuid-oostelijke oever. Wel een stukje werpen. Snel even een foto gemaakt als bewijs (visserslatijn !) en natuurlijk ook voor mijn blog. Andre Rudolph heeft deze kanjer voor mij opgemeten, 51 cm. Niet gek he !

Mijn uitrusting is niets bijzonders ! Oude Vision 6 hengel. Lijn WF 6. Medium sink polyleader 1.80 m. Tippet Ninja fluorocarbon 0.25 mm, kg 5.5. Vlieg cdc NIMF # 12 met geintegreerde loodkop. De nimf wordt bevestigd met een Rapala knoop voor optimale, natuurlijke beweging in het water.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *