Muggen (Diptera)

MUGGEN behoren tot de weinige insecten, die het gehele jaar voorkomen. Je kan met de imitaties vissen van januari tot december !!!  Waarom wordt er dan toch zo weinig met DROGE muggen-vliegen gevist ? Misschien wel, omdat ze op kleine tot zeer kleine haakjes gebonden moeten worden. Bovenstaande imitatie b.v. is gebonden op een Klinkhamer # 20.

Zelfs in de WINTERMAANDEN zie je bij ZONNNIG en WINDSTIL weer op de BEEK hier en daar kringen op het water verschijnen. Het zijn dan veelal voorns, die op kleine grijskleurige muggen azen. Maar opgelet, dat duurt nooit lang. Zo zijn de muggen er en zo zijn ze verdwenen en ook geen kringen meer !

Voor mij persoonlijk zijn kleine muggen-imitaties de enige DROGE vliegjes, waarmee ik in de WINTER  nog wat kan vangen op de beek. Het lukt mij regelmatig nog een voorntje te vangen. Het is ook weer eens wat anders dan steeds meer weer nimfen en streameren.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *