Ambleve 2022

Pheasant Tail Lavender

Van 25 – 29 april 2022 zijn Cobi en ik een midweekje naar de Ardennen geweest om wat rond te kijken en te vissen in de Ambleve. De vangsten vielen in het begin van de week tegen, omdat het kennelijk toch nog wat te koud was. Maar donderdag was het prijs. Zonnig en 18 graden. Ik ontmoette  toen de Waalse vliegvisser Luc aan de waterkant. Hij had goed gevangen met bovenstaande PT met een kraaghackle van Spectra Dub in de kleur Lavender. Hij was zo vriendelijk mij een van deze nimfen te geven om het ook eens te proberen. Rond 17.00 uur was het goed raak. Mooie, gave regenboog van meer dan 30 cm.

Waar ik mee vis ? Een fraaie nimf hengel gebouwd door Ton Temming (Scale S – Prototype World Nymphing – 10 ft # 3)  Lijn DT # 3. Getrokken fabrieksleader fluorocarbon 9 ft 5x.

Ik ga nu maar eens wat PT Lavendertjes binden en de speciale door mij gebonden Lavender Nimf. Klaar voor de volgende vistrip !

Lavender Nimf

 

 

2 comments

  • Ik heb zijn nimf direct gebruikt en had snel succes, Teake. Een regenboog
   van meer dan dertig ECHTE centimeters. Is best aan de maat v.d. Ambleve.
   Als ik de verhalen van anderen hoor klapperen mijn oren.
   Zij vangen deze aan de lopende band. Ik geloof er niets van !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *