Snoek op de Beek

Foto : Ad Hoogenboezem

In mijn jonge jaren viste ik in de Zuid-Hollandse polders op snoek met lichte Ondex spinners. Tegenwoordig vis ik ook nog op snoek maar nu in de Limburgse beken in ondiep, vrijwel stilstaand water. Mijn spinners maak ikzelf. Onderstaande spinner is een MODIFICATIE van de originele Ondex en weegt slechts 2.5 gram !

Zelfbouw spinner

Het snoekje van ca. 30 cm. is met een soortgelijke spinner gevangen, waarbij de treble is gekortwiekt tot EEN haak.

Met een licht spinhengeltje een snoek(je) vangen op de Beek is af en toe best leuk. Vooral als de beken zo dicht bij huis liggen. Af en toe, omdat het wadend vissen op forel en vlagzalm in snelstromend water  mijn grote passie blijft. Daarvoor moeten we naar het buitenland, het is niet anders !

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *