Techniek van het Vliegvissen

Ambleve (prive water)

In het verleden heb ik vele jaren mogen vissen in de Ambleve en wel in PRIVE water. Geen hengeldruk. Geen stropers. Vis niet schuw. Flyfishers Heaven ! Maar aan alles komt een einde. Gelukkig kon  ik tussendoor nog vissen in Lapland en Wales !

De laatste jaren moest ik – noodgedwongen – vissen in druk bezocht (openbaar) water in Duitsland en Luxemburg. Dat was andere koek dan prive water. Ik moest mijn techniek en uitrusting aanpassen en verfijnen om vis te vangen. Mijn uitrusting today, gekocht op advies van mijn deskundige vismaten !

Hengel : Greys # 3 – Streamflex – 7 ft. Lijnopbouw : Wulff Triangle Taper 3 f – Stonfo cast  connector – Furled leader # 3 – Stonfo knot cover – Tippet materiaal.

Keer op keer wezen mijn vismaten er op, dat een delicate presentatie primordiaal is om uberhaupt vis te vangen. Met deze combinatie is dat – ook voor mij – mogelijk.

Vragen of bemerkingen, reageer.

Mvg Ad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *