Vlieg vd Maand

Gebonden en Foto : Ad Hoogenboezem

Dit is mijn favoriete BWO Nymph – ook voor de herfst. Waarom ? Omdat ik met deze nimf de afgelopen seizoenen al veel gevangen heb ? Ja, maar dat is het niet alleen. Gedurende onze laatste vakantie in de Ardennen, sprak ik een aardige Waalse wedstrijdvisser, die op hetzelfde traject aan het vissen was als ik. Precies op het moment, dat hij naar mij stond te kijken ving ik een kleine vlagzalm. Ik had hem niet in de gaten en de vangst – op dat moment – was natuurlijk puur geluk.

Waar vis jij mee ? Ik liet mijn – bovenstaande – nimf zien. Dat is ook toevallig zei hij, en liet mij zijn nimf zien. Dezelfde ! Een broertje van mijn nimf ! Hij opende zijn vliegendoos, twee rijen met dezelfde BWO nimfen.

We hebben vervolgens samen gevist en nog wat kleine forellen gevangen. Daarna nog wat ervaringen uitgewisseld. Ik heb weer het nodige bijgeleerd. Daarover wellicht een andere keer.