Caenis

Op vrijdag 28 mei 2021 heb ik op de Tungelroysche Beek gevist van c. 18.00 uur – c. 20.30 uur. De temperatuur was c. 22 graden. Het was een superavond ! Warm, zonnig en windstil. Ik heb meerdere rietvoorntjes gevangen op Paraloopjes Partridges Klinkhamer haakjes # 24. Om ca. 19.30 uur verscheen tot mijn verrassing de Caenis en al snel was ik van boven tot onder bedekt met de superkleine witte insecten. Op de kant en in het water ondergingen zij intussen in korte tijd de metamorfose van sub-imago tot imago. Een fijne visavond !

Caenis # 24 – Gebonden en Foto Ad Hoogenboezem                        Jvice met Midge Jaws

 

 

4 reacties

 1. hallo Ad ik heb met aandacht je blog gelezen,daar zit wel wat werk in zeg.

  Goed verhaal over de Caenis trouwens,
  dat is fantastisch als je dat meemaakt,

  Zelf heb ik dat een keer in Zweden meegemaakt, dat waren alleen geen Caenis.

  Geen idee wat het wel waren 😨😉

  • Dank voor je reactie Teake ! Inderdaad een leuke ervaring en zo dicht bij huis.
   De Limburgse beken zijn zo gek nog niet. In Zweden heb je waarschijnlijk ook
   een soort witte spinnertjes. Namen ? Ik heb geen idee. Gisteren tot drie keer
   toe een bever gezien. Dezelfde ?. Vond mij wel een gevaar, want hij/zij sloeg
   keihard met zijn staart op het water. Tot volgende week. Gr. Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *