No Hackle Fly

Gebonden en foto : Ad Hoogenboezem

Droge Vliegen gebonden met CDC zijn al decennialang voortreffelijke vangers. Deze No Body / No Hackle fly is een van mijn favoriete droge vliegen. Ik bind ze o.m. op goudkleurige haken # 14,16,18. Ik gebruik hiervoor b.v.  Bright Gold 7051, de TMC 2487 G of de Kamasan B 100 G. De staart is gebonden met fibers van Coq de Leon. De staart is belangrijk i.v.m. het evenwicht van de vlieg. Een mooi, klein kopje staat goed en ik gebruik daarvoor bij het binden een aparte techniek.

Gedurende de maanden juni – september vis ik graag met droge vliegen. De temperatuur van het water is dan meestal goed en de waterstanden niet te hoog. Als regel zijn er dan ook veel insecten aanwezig.

Neem in ieder geval CDC vliegen mee en bindt ze ook in de kleine maatjes.

Oreille de Lievre

Succes, Ad

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *