Poor Mans CDC

Snowshoe, haar v.h. pootje v.e. sneeuwhaas, wordt ook wel Poor mans cdc genoemd, omdat het vrijwel niets kost. Het is niet echt te vergelijken met cdc, maar heeft wel een aantal significante voordelen. Met bovenstaande mug-imitatie op een kleine haak heb ik recentelijk ca. 7 a 8 kleine voornachtigen gevangen op de beek. Ik heb steeds met dezelfde vlieg kunnen doorvissen. Zit nog steeds op mijn tippet en ik kan er best nog wel een tijdje mee doorgaan.

Bindpatroon. Haak 18-22. Binddraad 8/0-16/0. bruin of zwart. Cluster vleugel SSRF cream natural. Lijfje bever dubbing. De cluster is heel goed zichtbaar op het water. Invetten met wat Gink en blijft dan lang drijven. Give it a try !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *