Streetfishing

Foto Spinner : Koperen micro teardrop tube 10 x 3 mm, koperen spinnerblad 18 mm en een natte vlieg.

Het zal ca. 18 jaar geleden zijn, dat ik met Kees Pootjes in/nabij het centrum van Alkmaar in de grachten heb gevist. We noemden het toen nog niet “Fishing the Urban Jungle”, maar gewoon vissen in de grachten. We visten met de vlieghengel en vingen grote voorns nabij bruggen en woonschepen.

Ik doe zelf de laatste tijd ook wat aan “streetfishing” en het voordeel is, dat je deze sport vrijwel overal en altijd kan praktiseren. Ik gebruik daarbij een ultra licht spinhengeltje van 1.80 cm. Aasgewicht 2-8 gram en wat kleine spinnertjes. Variaties op de bekende Mepps.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor shads, jigheads, enz. enz.

Het is een leuke manier van vissen en je behoeft bijna niets mee te nemen !!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.