Petit Merdes

Gebonden en Fotos : Ad Hoogenboezem

Dansmuggen (Chironomidae) en Kriebelmuggen (Simuliidae) zijn kleine insecten. Ze komen het gehele jaar voor in vrijwel alle wateren. Ze komen uit (hatchen) vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst. Omdat ze klein tot zeer klein zijn is het noodzakelijk dun tippetmateriaal te gebruiken b.v. 09/00 of dunner. Gebruik dit vliegje als de vissen azen op “le petite merde”, b.v. micro caddis, smuts, zwarte vliegjes, enz. enz. Het is overigens vaak moeilijk te zien, waarop ze azen. Ik bind de mugjes op haakjes # 18-24. Kleiner dan # 24 kan natuurlijk ook, maar dan wordt het voor menigeen (waaronder mijn persoontje) toch wel moeilijk om de vlieg nog te kunnen volgen.

Lievelingshaken voor dit soort vliegjes zijn o.m. TMC 206 BL en TMC 2488. Het lijfje dub ik in een wat donkerder kleur, bij voorkeur charcoal grey.

Bronnen :

CDC Flies – Gerhard Laible. Tying Flies with CDC – Leon Links. Petitjean CDC – Marc Petitjean. Collectie Marc Petitjean – Petit Merdes. Midge Magic – Don Holbrook & Ed Koch. Tying Small Flies – Ed Engle.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *