Ultra licht Spinnen

Naast het vliegvissen en -binden mag ik af en toe – nostalgie ! – wel eens met een spinhengeltje op stap gaan. In mijn jonge jaren viste ik op snoek uitsluitend met lichte ONDEX spinners. Dat moet rond 1953 geweest zijn, want toen ontwikkelde de legendarische Nelis Vogel een van de eerste onverzwaarde spinners de Ondex. Leverbaar in de kleuren zilver en goud. Prima voor het vissen in de Zuid-Hollandse polders met zijn ondiep, stilstaand water.

Ik maak nu mijn spinners zelf. Als voorbeelden gebruik ik de Panthermartin spinners en uiteraard de beroemde Mepps spinners. Ik vis ultralicht tot licht, t.w.  00 – 1.5 / 0 – 2.5 / 1 – 3.6 / 2 – 4.6 gram.

Ik vis met EEN rechte haak. De doubles en trebles beschadigen de vis. Dat hoort echt niet meer !

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *