MEIVLIEGEN

Er is nauwelijks een onderwerp in het vliegviswereldje waar meer over geschreven en gepraat wordt. De periode in mei/juni, wanneer de meivliegen uitkomen. Er zijn heel veel bindpatronen en er komen er nog steeds bij. Welke vlieg ikzelf het meest heb gebonden ? Zonder twijfel de meivlieg !

Ik kan hier met gemak vele tientallen soorten meivliegen presenteren. Dit zijn er TWEE van. Je kan het lijfje binden in twee kleuren, t.w. creme en geelachtig. Vis vooral ook met de meivlieg nymph. Ik bind de nymph in de vorm van een gemodificeerde Pheasant Tail.

Een droge meivlieg alleen of met daaronder een niet te zware meivlieg nymph kan succes opleveren.

Nog een TIP : Gebruik lichte haken # 10-12

Veel succes !

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *