Meivliegen op de Kyll

Met deze Meivlieg imitatie heb ik dit jaar goed gevangen op de Kyll. Overigens ook andere jaren. Niks extended bodys, niks toeters en bellen. Het is de facto een modificatie van de Hendriksons, bekende Catskill meivliegen. Kees Pootjes was destijds een uitstekende binder van o.m. Catskill vliegen. Ik heb deze vlieg van hem leren binden. Bindpatroon van bovenstaande vlieg :

Haak : 12-14     Binddraad : Uni-Thread 8/0, camel      Staart : Medium dun hackle fibers     Body : Opossum medium olive     Rib: Binddraad bruin     Hackle : Medium dun cock     Vleugel : Nijlgans, kleur geel/olive (picrinezuur)

Alternatief voor Opossum : Flyrite 14. Golden Amber.  Alternatief voor Nijlgans. Mallard, kleur geel. Ik kocht destijds een voorraadje Mallard bij Cookshill Fly Tying in Engeland. Ik ken Steve Cooper sinds de BFFI. Enkele jaren geleden verkocht hij als tussenpersoon nog mijn Law Bench Vice !

N.B. Je kan je veren zelf verven. Zo moeilijk is dat niet. Doe het liever niet met picrinezuur, want dat kan gevaarlijk zijn !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *