Griffiths Gnat # 22

Probeer aan de beek maar eens die kleine watervlugge rietvoorntjes en blankvoorntjes te vangen op de droge vlieg. Mij lukt dat alleen met kleine droge vliegjes, zoals deze Griffiths Gnat. Een mug-imitatie.

Wat heb je voor bindmaterialen nodig ?  Haak : TMC 2488 # 22     Binddraad : Uni-Thread 8/0, black      Lijfje : Herl uit een peacock oog     Hackle : Grizzly # 22

Mijn genetic Grizzly hackles zijn van zeer goede kwaliteit (stiff hackle tips). Het nadeel is, dat de vlieg – naar mijn zin – te hoog op het water drijft. Ik knip dan ook aan de onderzijde wat fibers weg, waardoor de vlieg wat door het water zakt. Gevolg minder missers. Bij het binden van, en vissen met, kleine vliegen komt het op de details aan. Veel succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *