Haftjes (Cloeon dipterum)

Haften zijn eendagsvliegen en behoren tot de uitgebreide Baetidae familie. Wij hebben in de polder en op de beek vnl. van doen met de Cloeon dipterum (Pond Olive in het Engels). Dit echt kleine vliegje wordt maar door weinig vliegvissers opgemerkt. Je kan zo gemakkelijk aanzien voor zo maar wat muggen.

De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om DROOG te vissen. In september krijgen we overigens opnieuw een kans.

Ik bind de DROGE imitatie op een Klinkhamer haakje # 20. Lijfje : TMC Thread 16/0. 08. Olive. (Dark Olive Brown).  Staartje : wat snowshoe haartjes (imiteren extended body). Paraloop : midge grizzly hackle.

Als Haft NIMFEN gebruik ik twee imitaties, gebonden op # 16-18. Een PT en een nimfje met een doorzichtige bleke olijf kleur.

Pheasant Tail

Haft nimf (Pond Olive)

Zo zag een tekenaar de Cloeon dipterum !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *