NAT en DROOG

Langpootmug

Gebonden en foto : Ad Hoogenboezem

Toen ik begon met vliegbinden viel het op, dat mijn vliegen er in de vice als regel goed uitzagen, terwijl de vangsten toch tegen vielen. Een oude rot in het vliegvissen hielp mij het probleem oplossen. Ad, weet jij hoe jouw vliegen er uitzien onder water ? Nee, dus. Natuurlijk logisch, maar daar had ik als beginner toen nooit op gelet !

Het bleek al snel, dat een vlieg in droge toestand er totaal anders kan uitzien dan onder water !

Sindsdien worden emergers, nimfen, natte vliegen, streamers, enz. altijd door mij beoordeeld in natte toestand, alvorens ik besluit er meerdere van te binden ! Soms kan een keuze voor andere materialen al het verschil maken.

Mvg, Ad

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *