Op de Kyll

Foto : Feitse Bootsman

Het was rond april nogal koud in de Eifel. Er was nog geen vis uitgezet en het was daarom toch nog een verrassing, dat we op de Kyll vis vingen. Niet veel, maar toch. Ik ving deze veertiger op een verzwaarde nimf en tippet 14. Dat zal geen verrassing zijn. Mijn nieuwe nimfhengel is wel bijzonder. Hij is gebouwd door Ton Temming en het is het prototype van de Scales advanced fishing rods. In mijn geval 10 ft # 3.

Het is niet overdreven als ik zeg, dat deze hengel mij het drillen van deze opvallend sterke forel, toch wel gemakkelijker heeft gemaakt. Voor mij een klasse hengel met blanks van een grote souplesse. Naar verluid zijn de nadien gebouwde hengels nog wat aangepast en nog beter geworden !

Aanbevolen !

Mvg Ad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *