Cloeon Dipterum (Haft)

Gebonden en foto : Ad Hoogenboezem

Het loont de moeite om gedurende (vooral) de zomermaanden deze kleine droge vlieg (emerger) in je vliegendoos te hebben. Sommigen vragen mij waarom ik bij voorkeur kleine(re) haken gebruik. Ik kan alleen maar zeggen, dat ik met kleine vliegen meer vang. Bij een goede presentatie is dit vliegje voor veel vissen onweerstaanbaar !

MIJN BINDPATROON

Haak: Daiichi 1160 # 20

Binddraad : TMC Thread 16/0, brown/olive

Lijfje : Binddraad

Staartje : Whiting Pro Grade Midge Saddle. Lichte variant

Vleugel : TMC Aero Dry Wing. White. Fine

Thorax : Binddraad

Hackle : Whiting Pro Grade Midge Saddle. Lichte variant

 

Succes met het binden en vissen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *